Je bent hier:

Fruitbomen-Snoeicursus

Velt-groep

Eco van Grond tot Mond

Fruitbomen-Snoeicursus

Fruitbomen snoeien is toch echt een vak. Verkeerde snoei geeft geen of weinig vruchten. Daarom organiseerd Eco van Grond tot Mond deze leerzame snoeicursus. We gaan twee zaterdag middagen aan de slag in Wittelte (Dr.) bij de zeer deskundige Bert Cornelissen. De eerste middag is op 10-2-2017 en de 2e middag in Juni (datum volgt)

Na zijn landbouwopleiding volgde Bert Cornelissen de Fruitteelt Vakschool .Werkte ± 10 jaar bij het Min.van Landbouw, en ontdekte toen dat die manier van landbouw bedrijven (de gangbare landbouw met kunstmest en bestrijdingsmiddelen) een doodlopende weg is.

Hij volgde div. cursussen en ging werken op „Warmonderhof“ de middelbare land en tuinbouwschool voor biologisch dynamische land en tuinbouw.

Hier was hij praktijkleeraar in de landbouw en veehouderij, bij de verhuizing van Warmonderhof vanuit  Kerk-Avezaath naar Dronten ging Bert niet mee en zijn hij en zijn vrouw ± 30 jaar geleden  in Wittelte een opvang centrum begonnen voor mensen die niet voor zichzelf kunnen / willen /of mogen zorgen, en daar rondom heen hebben ze een biologisch dynamisch bedrijfje dat ten dienste staat van deze opvang.

Ze hebben hier een zeer gemengd bedrijfje met Rundvee—Geiten—Varkens (om de rommel op te ruimen)—kippen—konijnen—ezels—bijen—poezen en hond

Een stukje groenten teelt en een boomgaard met appelen —peren—stoofperen—pruimen—kersen—rode /zwarte /blauwe /kruisbessen/ bramen en frambozen

Wat gaat Bert ons leren:

* Waarom snoei?

*  Hoe kweek je een jonge boom op ? (model geven )    

 *  Wat houd onderhouds snoei in?

  * Wat als je niet snoeit ?

Hij zal moeite hebben alles in deze korte cursus te proppen daar er ook een heleboel jaren ervaring in z’n handen en hoofd zit. 

Wanneer

Zaterdag
10/02/2018 - 13:30 tot 16:00

Waar

Wittelterweg 17
7986 PL Wittelte

Prijs

€ 15.00
€20,00 voor niet-leden

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Eco van Grond tot Mond

Fruitbomen-Snoeicursus

Zaterdag
zaterdag 16 juni 2018 - 13:30 tot 16:00
Groep: Eco van Grond tot Mond
Locatie: Wittelte
Fruitbomen snoeien is toch echt een vak. Verkeerde snoei geeft geen of weinig vruchten. Daarom organiseerd Eco van Grond tot Mond deze leerzame snoeicursus. We gaan twee zaterdag middagen aan de slag in Wittelte (Dr.) bij de zeer deskundige Bert Cornelissen. De eerste middag is op 10-2-2017 en de... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid