Je bent hier:

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Contact

ANJA ADEMA
E-mailadres: anjaaahhh@gmail.com
Telefoonnummer: 0655750409

Velt-groep

Deventer-Zutphen

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Je siertuin eetbaar maken, dat is dubbel plezier! Vrolijk om naar te kijken, smakelijk om van te eten, wie wil dat niet? Op zaterdag 11 november gaan we daarmee aan de slag met Velt-lesgeefster Mirjam Weisscher bij de Oostpijl Hoveniers in Zutphen.

Tijdens deze interactieve lezing passeren veel eetbare en sierlijke gewassen de revue. We staan stil bij de ecologische ontwerp principes van de siertuin. En daarna gaan we dit zelf toepassen om een eetbare siertuin te ontwerpen. 

Heb je een plattegrond van je siertuin die je graag eetbaar wilt maken? Neem deze mee (met de maten en de Noord-Zuid richting aangegeven) want dan gaan we deze ook gebruiken in het gezamenlijk ontwerp.

Mirjam Weisscher – Velt lesgever - beheert haar eigen Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam. Eetbaar voor mensen of voor de nuttige dieren waaronder de eigen bijenvolkjes.  Het sier gedeelte van de tuin is eetbaar gemaakt en Mirjam is nu het bosperceel stap voor stap te veranderen in een voedselbos(je).

De lezing wordt gehouden op zaterdag 11 november bij Oostpijl Hoveniers in Zutphen (Jutlandsestraat 9, 7202CB). Inloop vanaf 13.00 uur en de lezing start om 13.30 uur. Verwachte eindtijd is circa 16.00 uur.

Velt leden betalen €5,-  Niet-Velt leden betalen €7,50, contant te betalen bij binnenkomst. Neem ook geld mee voor de vrijwillige bijdrage en eventueel aankoop van Velt-boeken. 

Opgeven bij veltdz@gmail.com

Wanneer

Zaterdag
11/11/2017 - 13:30 tot 16:00

Waar

Jutlandsestraat 9
7202CB Zutphen

Prijs

€ 5.00
7,50 voor niet - leden + vrijwillige bijdrage

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Deventer-Zutphen

Film: Dansen met gehoornde dames

Woensdag
woensdag 28 februari 2018 - 18:45 tot 20:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Deventer
Irene en Jan Dirk van der Voort uit Lunteren namen voor hun boerenbedrijf een besluit dat hun leven drastisch zou veranderen. Ze stopten met het toedienen van antibiotica bij hun dieren. Ze gingen op zoek naar de oorzaak van ziektes die zich bij de dieren kunnen ontwikkelen in plaats van ze... Lees meer

Lentefair Diepenveen

Donderdag
donderdag 10 mei 2018 - 12:00 tot 17:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) is er wederom de lentefair in de pastorietuin in Diepenveen. Op deze sfeervolle fair staan tal van aanbieders om hun waren of informatie aan de man te brengen. Ook de Velt -afdeling Deventer-Zutphen zal er staan. Een mooie gelegenheid om je boekenkast aan te... Lees meer

Excursie: eetbare wilde planten

Maandag
maandag 21 mei 2018 - 10:30 tot 12:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Twello
Wil je leren welke planten in het wild eetbaar zijn, en hoe je ze veilig kunt toepassen in een helende voeding? Wanneer je de planten kunt oogsten, welke planten giftige ‘look-alikes’ hebben, wat hun voedende en helende kwaliteiten zijn, en hoe je ze smakelijk kunt bereiden? Laurette... Lees meer

excursie naar de Melkbrouwerij - Lettele

Zaterdag
zaterdag 9 juni 2018 - 14:15 tot 15:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Lettele
De melkbrouwerij maakt haar producten op het erf van biologische boerderij Huis in ’t Veld. De melk komt van onze 45 MRIJ (maas, rijn, ijssel) koeien die zoveel mogelijk buiten grazen op kruidenrijke weides. We vinden het belangrijk dat de koeien hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Daarom... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid