Je bent hier:

Lang leve de oogst (milieuvriendelijk bewaren)

Velt-groep

Leieland

Lang leve de oogst (milieuvriendelijk bewaren)

Je leert de verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren, alles over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen, fermenteren, etc. Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je hiervoor nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Het komt allemaal aan bod.

Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee,
dan proeven en bespreken we de technieken.
Na de theorie gaan we zelf aan de slag.

Wanneer

Donderdag
16/11/2017 - 19:30 tot 22:00

Waar

Beekstraat 35
9800 Astene - Deinze

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Leieland

Winterkookles

Zondag
zondag 3 december 2017 - 09:30 tot 12:30
Groep: Leieland
Locatie: Machelen-Zulte
We koken samen een biologische maaltijd met biogroenten van het veld samen met de kok van Greenfeet. In de educatieve ruimte van bioboerderij de Zonnekouter kun je zien hoe groentjes vanop het veld omgetoverd worden tot een (h)eerlijke maaltijd op je bord. Breng je zelf een mesje; een plank en ev... Lees meer

Winterkookles

Zondag
zondag 3 december 2017 - 09:30 tot 12:30
Groep: Leieland
Locatie: Machelen-Zulte
We koken samen een biologische maaltijd met biogroenten van het veld samen met de kok van Greenfeet.  In de educatieve ruimte van bioboerderij de Zonnekouter kan je zien hoe groentjes vanop het veld omgetoverd worden tot een (h)eerlijke maaltijd op je bord. Breng je zelf een mesje; een plank... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid