Je bent hier:

lezing 'en proeverij : 'Barstensvol leven' een pleidooi voor vitale voeding

lezing 'en proeverij : 'Barstensvol leven' een pleidooi voor vitale voeding

Over vitaliteit en authenticiteit van voeding en landbouw

 Vitaliteit is een populair woord. Het trendy karakter van het begrip heeft alles te maken met het ‘op de tocht staan’ ervan. De achteruitgang van de vruchtbaarheid van onze land- en tuinbouwgronden is daar slechts één voorbeeld van. Ondanks dat vitaliteit, ook wel levenskracht genoemd, ‘in’ is, is het tot op heden wetenschappelijk gezien een ‘ongrijpbaar’ fenomeen.  Maar dat hoeft niet zo te blijven.

 Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe verbouw je vitale voeding (en hoe niet)? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Wat is, gezien vanuit het perspectief van vitaliteit, het verschil tussen hybride en zaadvaste rassen?

Verhalen van boeren, tuinders, artsen, een kok, een zaadteler en bodemkundigen laten zien hoe je de vitaliteit van voeding kunt bevorderen. Wat naar voren komt is dat vitaliteit te maken heeft met veerkracht van een vruchtbare bodem en authenticiteit van planten, dieren, mensen en landbouwbedrijven.

De lezing wordt afgesloten met een proeverij.

 

Petra Essink

Petra Essink (1967) studeerde Humane voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Op dit moment is ze werkzaam als journalist gespecialiseerd in thema’s: landbouw, voeding, gezondheid en onderwijs. Sinds 2014 is ze verbonden aan de Kraaybeekerhof Academie, als studieleider en docent van de opleiding Barstensvol Leven. In 2016 verscheen het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding, dat ze samen met Paul Doesburg schreef.

 

Wanneer

Zaterdag
04/11/2017 - 09:45 tot 12:30

Waar

Eemlaan 25
8032 EB Zwolle

Prijs

€ 5.00
€ 10,=

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Zwolle

basiscursus Biologisch moestuinieren, 4 avonden

Donderdag
donderdag 11 januari 2018 - 19:30 tot donderdag 15 februari 2018 - 22:00
Groep: Zwolle
Locatie: Zwolle
In het voorjaar organiseert Velt Zwolle e.o. weer de basiscursus Biologisch moestuinieren. Het gaat hierbij o.a. om, bodemkennis, bodembewerkingen en gereedschappen, composteren, biologische meststoffen, biodiversiteit, vruchtwisseling toepassen, tuinplan maken, zaaien, poten en gewassen verzorgen... Lees meer

masterclass Bodemvruchtbaarheid

Maandag
maandag 15 januari 2018 - 19:30 tot maandag 12 februari 2018 - 22:00
Groep: Zwolle
Locatie: Zwolle
Velt Zwolle e.o. organiseert een masterclass bodemvruchtbaarheid. Hierin zullen de praktijk van ervaren moestuiders en theorie uit het Velt handboek centraal staan. Aangevuld met literatuur van het Louis Bolk instituut en er wordt een uitstapje gemaakt naar werken met BD preparaten. 2... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid