Je bent hier:

Baba ghanoush

Baba ghanoush

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines (460g)
  • 80 ml magere yoghurt
  • 1 zoete aardappel
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl tahin
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 el fijngehakte verse korianderblaadjes

 


Bereiding

  • Voorbereiding: 10 minuten (plus tijd in de koelkast)
  • Bereiding: 35 minuten (plus afkoeltijd) 

Halveer de aubergines in de lengte en leg de helften op een bakplaat. Bak ze bij 200-210°C (stand 5) ca. 35 minuten of tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de aardappel, giet hem vervolgens af en laat ze samen met de aubergines afkoelen.

Schil de aubergines en mix deze met de aardappel en de resterende ingrediënten glad in de keukenmachine. Dek het mengsel af en zet het ca. 30 minuten in de koelkast.

  • Bewaren: Baba ghanoush kan drie dagen afgedekt in de koelkast bewaard worden.
  • Variatie: in plaats van yoghurt kan je ook kruidenkaas gebruiken 

Recept door Emelie Heller


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid