Je bent hier:

Broodbeleg van oosterse gewokte groenten

Broodbeleg van oosterse gewokte groenten

Ingrediënten

  • Een dikke wortel
  • Een pastinaakwortel
  • Een broccoli
  • Een zakje sojascheuten
  • Enkele el mayonaise
  • Sesamolie
  • Sojasaus of wasabi naar smaak

 


Bereiding

Rasp een dikke wortel, een pastinaakwortel en een broccoli fijn zoals je dat zou doen wanneer je worteltjes raspt. Wok deze groenten samen met een zakje sojascheuten. Zet daarna de wok op een laag vuurtje en laat de groenten goed gaar worden. Door de groenten eerst te wokken krijg je een beetje kleur en ook extra smaak.

Laat het geheel goed afkoelen in de koelkast. Knijp het overtollige vocht (olie of water) eruit en voeg daarna enkele eetlepels mayonaise toe. Geef aan het geheel een smaakje door sesamolie en sojasaus toe te voegen of door wat wasabi bij de mayonaise te doen.

Recept door Geert Groffen


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid