Je bent hier:

Broodbeleg van pastinaak, spruitjes en zure room

Broodbeleg van pastinaak, spruitjes en zure room

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 klein handvol spruiten
  • 2 à 3 el mayonaise
  • 1 potje zure room
  • Peper en zout
  • Eventueel wat geroosterde pompoenpitten

Bereiding

Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Fruit op een zacht vuurtje in boter of olie. Na ongeveer 20 minuten zijn de blokjes zacht. Kook de spruitjes in licht gezouten water tot ze lekker zacht zijn en laat ze goed uitlekken.

Dep eventueel droog met een handdoek of keukenpapier. Plet of mix de beide groenten en voeg de mayonaise en zure room toe. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt dit afwerken door er wat geroosterde pompoenpitten door te mengen.

Recept uit Seizoenen op Smaak


Seizoen op SmaakSeizoenen op smaak

Met dit kookboek brengt Velt ingrediënten van het seizoen eenvoudig en heel lekker op smaak. Zo eet je gezond en bewust. En wie weet ontdek je nieuwe groenten. Seizoenen op smaak bevat 47 recepten van kok en tuinier Geert Groffen. Kraakverse wortelen worden snel en eenvoudig omgevormd tot een groenteschoteltje dat je verrast door de niet alledaagse toets.

Klik hier om het boek Seizoenen op Smaak te bestellen


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid