Je bent hier:

Broodsmeersel van courgette, bieslook en fetakaas

Broodsmeersel van courgette, bieslook en fetakaas

Ingrediënten

  • 3 kleine courgettes (in kleine blokjes gesneden)
  • Enkele sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 200g fetakaas
  • Een bussel bieslook (fijngesneden)

Bereiding

Neem bij voorkeur kleine courgettes. Ze bevatten stevig vruchtvlees en weinig sponsachtig weefsel. Bovendien hebben ze in verhouding veel schil, wat zowel de smaak als de kleur ten goede komt. Snijd steeds het binnenste pitweefsel weg.

Fruit de sjalotjes en de courgette in een beetje olie (geen boter want het broodsmeersel wordt koud gegeten) en laat ze een lange tijd op een laag vuurtje inkoken. Zo kan het water verdampen. Het fruiten zorgt bovendien voor extra smaak.

Laat het courgettemengsel in de koelkast koud worden en voeg dan de bieslook en de fetakaas toe. Mix alles met een staafmixer of in de keukenrobot. Doordat de fetakaas zout is, hoef je normaal gezien geen extra zout meer te gebruiken om het beleg op smaak te brengen.

Recept door Geert Groffen


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid