Je bent hier:

Champignon-kruidensalade

Champignon-kruidensalade

Ingrediënten

  • 400g champignons
  • Vers gemalen peper
  • 1 ui
  • Enkele takjes tijm en rozemarijn
  • 60g zongedroogde tomaten in olie
  • 100g magere kwark
  • 3 el olijfolie
  • 50g natuur yoghurt
  • Zout
  • 100g schapenkaas

Bereiding (30' zonder afkoeltijd)

Maak de champignons schoon, snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Laat de tomaten in een zeef uitlekken en snijd ze in kleine stukken. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes ui tot deze een glazige schijn hebben. Voeg de champignons toe en bak dit mengsel al roerend nog ongeveer 10 minuten. Roer er de stukjes tomaat door. Laat het afkoelen.

Spoel de takjes kruiden af, dep ze droog en trek de blaadjes of naalden van de steel. Hak de blaadjes of de naalden fijn. Meng de kwark met de yoghurt. Verkruimel de schapenkaas, pureer dit met het champignonmengsel en roer dit door de kwarkmassa. Roer er de gehakte kruiden onder. Breng met zout en peper op smaak.

Doe het in twee zorgvuldig afgewassen, afgespoelde en afgedroogde potjes. Draai de deksels stevig op de potjes en zet ze in de koelkast.

Bewaring: ongeveer 5 dagen in de koelkast 


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid