Je bent hier:

Erwtenpesto

Erwtenpesto

Ingrediënten

  • 150g (diepvries)erwten
  • 100g pijnboompitten
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie (naargelang de gewenste consistentie)
  • 2 teentjes look
  • Peper en zout (naar keuze)

Bereiding

Ontdooi of blancheer de erwten. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix. Als de pesto nog te vast is, voeg je eventueel wat extra olijfolie toe. {mosimage}Naargelang je persoonlijke voorkeur kun je extra kaas en erwten toevoegen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Variatie: met pesto kun je experimenteren. Je kunt rucola, basilicum etc. toevoegen. In de plaats van diepvrieserwten kun je verse erwten gebruiken. Kook ze vooraf.

Recept door Emelie Heller


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid