Je bent hier:

Gepureerde rode bietjes

Gepureerde rode bietjes

Ingrediënten

  • 250g gestoomde en gepelde rode bietjes
  • 6 el zonnebloemolie
  • 4 el gehakte walnoten
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 snede oud brood of een gekookte aardappel
  • Kruidenzout naar smaak
  • 1 teentje look
 

Bereiding

Was de bietjes en stoom ze gaar in een stoommandje. Laat ze afkoelen en haal de schil er af. Mix de gestoomde bietjes samen met de walnoten, de olie, look, azijn en kruidenzout tot je een glad geheel krijgt. Je kan dit opdienen als onderdeel van een maaltijd, als borrelhapje of als broodbeleg.

  • Tip: je kan eindeloos variëren. Voeg wat ahornsiroop of honing toe, voeg wat komijn en koriander toe, voeg een toefje sojaroom of mayonaise toe en dan wordt het beleg lichter van kleur.

Recept door Mireille Verplanck (lesgeefster ecologische voeding bij Velt)


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid