Je bent hier:

Gerookt pompoenbeleg

Gerookt pompoenbeleg

Ingrediënten

  • 1/2 Hokkaido-pompoen
  • 150g mascarpone
  • 2 rode bieten (gekookt)
  • 1tl ras-el-hanout kruiden
  • 1 teentje look
  • 2el geroosterde pompoen- en zonnebloempitten
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
 

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Verwijder de pitten uit de pompoen en maak deze proper. Snij de pompoen in blokjes van 2 op 2 centimeter. Snij de gekookte en geschilde rode biet eveneens in blokjes van hetzelfde formaat. Neem een bakplaat en vet deze in met olijfolie. Verdeel de blokjes pompoen en rode biet over de bakschotel.

Voeg het teentje look in zijn geheel en ongeschild toe aan de pompoen en rode biet. Strooi het gerookt paprika poeder, ras-el-hanout en peper en zout over de groenten samen met een scheut olijfolie. Zet in de warme oven gedurende 20 minuten. 

Neem de schotel uit de oven en laat even afkoelen. Eens afgekoeld voeg je de mascarpone toe en plet je het geheel met een stamper of mixer. Proef en breng op smaak met kruiden. Verdeel de pitten over het geheel en laat voldoende afkoelen.


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid