Je bent hier:

Hummus

Hummus

Ingrediënten

  • 500g gedroogde kikkererwten
  • Een flinke bos peterselie
  • Knoflooktenen naar believen
  • Een grote kop of mok sesamzaad of 5 à 6 el tahin
  • Een kop gebroken lijnzaad
  • 3 citroenen
  • Olijfolie en/of koolzaadolie (of andere 'goede' olie)
  • Eventueel een Spaanse pepertje (of twee)
  • Peper en zout

 


Bereiding

Laat de kikkererwten een nacht weken en spoel ze. Kook ze in een snelkookpan (zonder zout!) gedurende 40 minuten. Haal de erwten met een schuimspaan uit de pan en doe ze (met wat kookvocht) in een foodprocessor. Je doet dit best in vier keer. Rooster het sesamzaad droog.

Pers de citroenen en doe er eventueel wat geraspte schil bij. Hak de knoflook en het pepertje  fijn en de peterselie grof. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor (telkens 1/4de van de ingrediënten), giet er een flinke scheut olie op, wat peper en zout en mix tot je een smeuïg smeersel hebt. Je kunt de hummus invriezen. Het kookvocht kun je in een soep verwerken.

  • Tip: Ontelbare variaties zijn mogelijk. Experimenteer met koriander, basilicum,...

Recept door Nadine Huybrechts


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid