Je bent hier:

Linzen met walnoten

Linzen met walnoten

Ingrediënten

  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stelen bleekselder (of andere groenten naargelang het seizoen: wortels, knolselder,...)
  • 175g rode linzen
  • 1/2 liter water
  • 125g gehakte walnoten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 losgeklopt ei
  • Peper (eventueel zout)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 50g paneermeel
  • Eventueel bonekruid, muskaatnoot, soyu, jeneverbesjes,...

Bereiding

De fijngehakte ajuin in de olijfolie fruiten, voeg de geperste look en de gesneden selder toe. Even laten bakken. Voeg linzen, water, groentenbouillon en kruiden toe. 20 tot 25 minuten op een zacht vuurtje koken af en toe roeren. Als alles gaar is van het vuur nemen, de gehakte noten, paneermeel en ei er door roeren.

Laurier en tijm verwijderen. Op smaak brengen met zout, peper en kruidenzout. Kleine cakevorm vullen en bakken in voorverwarmde oven op 180) ongeveer 30 minuten. Controleren met priem of hij doorbakken is. warm opdienen. Kan ook koud als toespijs op de boterham gebruikt worden.

Recept door Mirjam Eeckhout


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid