Je bent hier:

Lupinesla

Lupinesla

Ingrediënten

  • 500g lupinen (tremoços in de Portugese kruidenierszaak)
  • 60g aardpeer
  • 200ml hennepolie (Delhaize, Origin'o)
  • 1 ei
  • Azijn
  • Mosterd
  • 1 bosje peterselie

 


Bereiding

Maak mayonaise met het ei, een eetlepel azijn, een eetlepel mosterd en 200 ml hennepolie. Je voegt best geen zout toe, want de tremoços zijn erg zout - ze worden bewaard in zoutoplossing.

Spoel ze daarom grondig en hak ze grof. Was en schil de aardperen en snij ze zeer fijn. Hak de peterselie fijn. Meng en smeer op brood of toast.

  • Let op: Bij Koninklijk Besluit mogen hennepolie en lupines niet in de handel worden gebracht. Alleen geproefd!

Recept door Wervel vzw


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid