Je bent hier:

Noord-Afrikaanse worteldip

Noord-Afrikaanse worteldip

Ingrediënten

  • 500g wortelen (geschild en in plakjes van 2cm gesneden)
  • 1 grote uit (zeer fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngeplet)
  • 1,5 centimeter verse gember (fijngeraspt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • Mespunt cayennepeper
  • 1 bosje verse koriander
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1 tl honing
  • Peper en zout

Bereiding

Stoom of kook de wortelen gaar en laat ze afkoelen. Verhit de olijfolie in een pan en laat er op een zacht vuurtje de ui, knoflook en gember in garen. Kruid met peper en zout. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een droge pan op een hoog vuur, laat afkoelen en maal fijn in een vijzel of koffiemolen (gebruik deze wel enkel voor het fijnmalen van specerijen).

Pureer de wortelen met de ui, komijn, koriander, cayennepeper, verse koriander, peterselie en honing. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Recept door Lut De Clercq


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid