Je bent hier:

Pompoen-wortel

Pompoen-wortel

Ingrediënten

  • 6 wortels
  • Couscouskruiden
  • 1 kleine pompoen (Hokkaïdo)
  • Olie
  • 3 el amandelpasta
  • Zout

Bereiding

Was de pompoen en snijd hem in kleine blokjes van ongeveer 2 op 2 centimeter. Indien gewenst schil je de wortels waarna je deze ook versnijdt in blokjes. Verhit 2 el olie in een pot en stoof hierin de groenten op een laag vuurtje. Voeg voldoende kruiden toe.

Wanneer de groenten zacht zijn, zet je het vuur af en laat je het geheel even afkoelen. Pureer alles tot een homogene massa en voeg de amandelpasta toe. Je kan eventueel versieren met peterselie of geroosterde pompoenpitten.

Recept door Emelie Heller


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid