Je bent hier:

Puree van geroosterde pompoen met zongedroogde tomaatjes en mascarpone

Puree van geroosterde pompoen met zongedroogde tomaatjes en mascarpone

Ingrediënten

  • Een kleine rode pompoen (Hokkaïdo)
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Olie
  • Mascarpone

Bereiding

Snijd de pompoen in kleine blokjes en meng er flink wat olie door (liefst de olie van de zongedroogde tomaatjes). Schep deze mengeling op een bakplaat, zet ze in de oven, roer ze af en toe om en laat ze gedurende een twintigtal minuten mooi bruin kleuren. Even een kleine portie chemie: door pompoen te roosteren worden zetmeelkorrels (lange zetmeeldraden) omgezet in kortere ketens. Dat maakt de pompoen zachter, zoeter en smaakvoller.

Snijd de zongedroogde tomaatjes (je neemt best halfgedroogde op olie) in stukjes en pureer ze in de keukenrobot. Voeg de pompoen toe en mix tot je een fijne puree krijgt. Meng deze puree met de mascarpone (niet in de keukenrobot want dan schift de mascarpone) tot je een smeuïge massa hebt. Extra kruiden kan, maar hoeft meestal niet als je een smaakvolle pompoen hebt genomen.

Recept door Geert Groffen


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid