Je bent hier:

Spread van cannellinibonen en pompoen

Spread van cannellinibonen en pompoen

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 3 teentjes knoflook (fijngeplet)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 el kerriepoeder
  • 250g witte bonen (geweekt en gekookt) of 1 blik cannellinibonen (gespoeld en uitgelekt)
  • 500g pompoen (gegaard)
  • 1 bosje peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en laat er de ui en knoflook in garen. Roer er het kerriepoeder door en laat het geheel nog een tweetal minuten zachtjes verder garen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Pureer de ui, knoflook, cannellinibonen en pompoen samen met de peterselie in een foodproccesor.

Kruid met peper en zout. Cannellinibonen worden veel gebruikt in de Toscaanse keuken. We konden ze totnutoe in België enkel ingeblikt kopen. Je kan de cannellinibonen eventueel vervangen door gedroogde witte bonen. 

Recept door Lut De Clercq


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid