Je bent hier:

Tartaar van wortelen

Tartaar van wortelen

Ingrediënten

  • 8 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 3 el vegenaise met kruiden (zonder eieren)
  • Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Groentebouillon
  • Vegetarische worchestersaus
  • 2 kl grove mosterd
  • 3 el kappertjes

 


Bereiding

Snij de wortelen en paprika in kleine stukjes. Doe de gesneden groenten in een bodempje groentebouillon en kruid met provençaalse kruiden en peper. Kook tot het kookvocht is verdampt. Mix grof met de kappertjes in een blender. Voeg er wat worchestersaus en mosterd bij en breng terug aan de kook. Doe er wat veganaise bij.

In een goed afgesloten potje is dit beleg verschillende weken houdbaar (dankzij de kruiden).

Recept door Corrie Hellemans (Velt Waasland)


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid