Je bent hier:

Tempé slaatje

Tempé slaatje

Ingrediënten

  • 200g tempé
  • 1 witloof
  • 1 wortel
  • Een kopje rozijnen
  • Een half kopje zonnebloempitten
  • Yoghurt
  • Mosterd
  • Peper

Bereiding

Snij de tempé in heel kleine blokjes. Snipper het witloof en rasp de wortel. Meng tempé, witloof, wortel, rozijnen en pitten in een kom. Voeg er yoghurt bij tot een smeuïge massa. Mosterd en/of peper toevoegen naar smaak.

Als er wat vocht wordt afgescheiden, roer dan alles nog eens op. De rozijnen zullen dat vocht opzuigen. Dit recept is zonder wortel ook lekker, maar minder mooi. Hou je niet van bitter, dan kan je de witloof weglaten. De zonnebloempitten kan je vervangen door een notenmengeling.

Recept door René Meulemans (Velt Brasschaat)


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid