Je bent hier:

Zuiders kruidenkaasbeleg

Zuiders kruidenkaasbeleg

Ingrediënten

  • 30g zonnebloempitten
  • 2 el vloeibare honing (bv. zomerbloesemhoning)
  • 1 takje rozemarijn
  • Versgemalen peper
  • 300g verse geitenkaas
  • Zout

Bereiding (20')

Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Spoel de kruiden af en dep ze droog. Trek eerst de naalden en blaadjes van de takjes en hak ze vervolgens fijn.

Meng de verse geitenkaas met honing en kruid dit met tijm, rozemarijn, peper en zout. Meng er de zonnebloempitten door en doe het beleg in twee zorgvuldig afgewassen, afgespoelde en afgedroogde bokalen. Draai de deksels stevig op de potjes en zet ze in de koelkast.

  • Tip: als je geen geitenkaas lust, kun je deze door yoghurt (10% vet) vervangen.
  • Houdbaarheid: ongeveer 4 dagen in de koelkast

Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid