Ben je gepassioneerd of professioneel bezig met fruitbomen? Wil je je kennis over ecologische fruitteelt toetsen? Zoek je een heldere en moderne kijk op snoeien? Dan is de Velt-masterclass 'Een nieuwe kijk op snoeien' ongetwijfeld iets voor jou. Op zaterdag 2 september in Valkenswaard (Nederland) of 23 september in Sint-Michiels (België).

Waarover gaat deze masterclass?

Een goed inzicht in hoe een (ecologische) fruitboom groeit en hoe jij daarbij ingrijpt door te snoeien, is het uitgangspunt. Een goede snoeipraktijk is belangrijk om gezond en lekker fruit te oogsten. Theorie en observatie bij een snoeidemo en advies op maat staan op het programma. Maar: oefening baart kunst! Daarom trekken we in de namiddag met de snoeischaar de boomgaard in.

  • Na deze masterclass ken je de vijf pijlers van ecologisch grootfruit. Je weet hoe je jonge, volwassen en oude fruitbomen snoeit. Je durft zonder aarzelen snoeien en je bekwaamt je in een ecologisch snoei.
  • Sprekers: Wouter Demey (landschapsanimator bij het Regionaal Landschap Houtland vzw, lesgever voor de Nationale Boomgaardenstichting en oprichter van De hoogstam vzw) en Jasmien Wildemeersch (medewerker Velt en auteur van het boek ‘Appel, peer en meer’).
  • Programma: De vijf pijlers van ecologische fruitteelt, snoeidemonstratie, ecolunch en zomersnoei-oefening in twee groepen
  • Aantal deelnemers: 30 personen

Wanneer en waar?

  • Zaterdag 2 september van 9u30 tot 16u30, Bosstraat 25, 5553 CK Valkenswaard
  • Zaterdag 23 september van 9u30 tot 16u30, Provinciaal domein Tillegembos, Tillegemstraat 85, 8200 Sint-Michiels

Hoe inschrijven?

Deelnameprijs is €150 (voor Velt-leden) of €200 (voor niet-Velt-leden). Plaatsen zijn beperkt. Schrijf je dus snel in. Lunch is inbegrepen.

Schrijf je hier in

 

Spreker Jasmien over deze masterclass

'In één dag  krijg je heldere snoei- info waarnaar je je hele leven zal teruggrijpen. Zowel je fruitbomen als jijzelf zullen er nog lang de vruchten van plukken.’

spreker Jasmien Wildemeersch (Velt vzw en auteur van het boek 'Appel, peer en meer')