Nooit smaakt ijs zo lekker als op een loeihete zomerdag. IJs dat je in de winkel koopt is helaas meestal heel suikerrijk. Zelf je ijs maken is dan ook een aanrader. De zomerse rode vruchten lenen zich prima tot creatieve creaties. Je kan fruit in stukjes toevoegen aan sap of yoghurt dat je dan in vormpjes giet of je kan het fruit pureren en wat zoet toevoegen in de vorm van siroop, diksap, stroop of geweekt en gepureerd gedroogd fruit. Dadels doen het hier prima. Wanneer je een bak ijs maakt en je hebt geen ijsmachine, roer je best elk uur even goed door het ijs in wording om kristalliseren te voorkomen.

Kokosyoghurtijslollies met bessen en basilicum

Deze kokosyoghurtijsjes zijn klaar in een wip en een favoriete verfrissing voor jong en oud. Naast fruit, voegen we ook wat kruiden toe. Die zorgen voor een bijzondere toets.

Wat heb je nodig voor 6 ijsjes?

1/2 kop kokosroom - 1/2 kop yoghurt - 1 kop rode besjes (of zwarte of witte of roze) - 1 kop versnipperde basilicum (of citroenmelisse of munt) - 3 el ahornsiroop

Meng alle ingredi├źnten door elkaar en schep ze in ijsvormpjes


WIN, WIN, WIN en wat krijg je vandaag nog op je zomerbord?

Win een set superschattige ijsvormpjes dankzij Greenjump.

Hoe? Ontdek het vanaf 14.30 u op onze Facebookpagina.


(C) Foto's: Leentje Speybroeck en Greenjump