De seizoenskeukens van Velt maken van de seizoenen een echt feest door elke eerste week van het seizoen de oogst in de kijker te zetten. We kruipen achter het fornuis en dekken de tafel voor buren, vrienden en familie.

Feest je mee?

Tijdens de eerste week van elk seizoen roepen we op om een feestmaal te bereiden met de typische seizoensgroenten. Jong en oud, groot en klein, familie en vrienden, collega’s en buren: ga samen aan de slag of kook voor elkaar. Als het maar naar het seizoen van het moment smaakt!

Hoe neem je deel?

Deel recepten foto’s en ander moois via sociale media (Facebook, Twitter, Instagram,...). Tijdens de actieweken vind je elke dag tips, recepten en nieuwtjes op onze facebookpagina en website. Inspiratie haal je uit onze gratis groente- en fruitkalender.


Lentekeuken

Ontdek al onze lentetips en -recepten. Klik hieronder op de foto.

Zomerkeuken

Ontdek al onze zomertips en -recepten. Klik hieronder op de foto.

Herfstkeuken

Velt-herfstkeuken start eind september.

Winterkeuken

Velt-winterkeuken start eind december.


Velt maakt boek over seizoensgroenten en -fruit

Het hele jaar door vind je veel verse groenten in de supermarkt. Vaak komen die uit verre landen, en dat weegt op onze ecologische voetafdruk. Om seizoensgroenten en -fruit sterker op de kaart te zetten, organiseerden we een crowdfunding om een boek te maken. Én met succes. In amper twee weken zamelden we €8000 in (nodig o.a. om de auteur en fotograaf te betalen, maar ook voor de drukkosten van het boek). Het boek verschijnt eind 2018.
 

 

(C) Foto's: François De Heel (introfoto), Barbara Creemers en Pieter Maes