Je bent hier:

Aardbeien

Aardbeien

Aardbeien bevatten weinig pectine waardoor ze weinig zullen geleren. Je kunt aardbeien combineren met pectinerijk fruit zoals: rode bessen, appelen, pruimen, braambessen waardoor je een stevige consistentie krijgt. Je kunt ook het geheel laten indampen waardoor je een smeerbaar eindproduct krijgt. Aardbeien spoel je en stoof je gaar, het is niet nodig om extra water toe te voegen.

Een vruchtencoulis is een sausje van puur fruit. Je kan vrijwel alle zachte soorten fruit (aardbeien, kiwi’s, frambozen,…) pureren en als sausje serveren. Bewaar zo’n rauw vruchtensausje in de ijskast niet langer dan twee dagen.

  • Geschikt voor confituur, jam, gelei en coulis

Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid