Je bent hier:

Bramen

Bramen

Bramen bevatten tamelijk wat pectine en zullen hierdoor snel geleren dan bijvoorbeeld aardbeien. Pluk je bramen laat in het seizoen dan zullen ze minder zuur en pectine bevatten wat nadelig is voor de bereiding van jam, confituur en gelei.

Je kunt jam maken van gekweekte bramen en gelei van wilde bramen omdat deze laatste meer pitjes bevatten. Wilde bramen pluk je best op een droge dag en alleen boven een halve meter hoogte plukken.

  • Geschikt voor confituur, jam, gelei en coulis

Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid