Je bent hier:

Kersen

Kersen

Kersen (en hun zure variant: krieken/morellen/zure kers) zijn arm aan pectine en kun je best combineren met pectinerijke vruchten zoals appelen, pruimen, rode bessen of door zelf pectine te maken door een dun geschild schijfje (zonder de bittere rasp) citroen toe te voegen aan het geheel. De zuurdere variant (zure kers/morel/kriek) zijn uiterst geschikt om in te maken. Je kunt ze ook opeten, maar smaken zuur.

  • Geschikt voor confituur, jam, gelei en coulis

Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid