Je bent hier:

Meloenen

Meloenen

Er zijn verschillende soorten meloen. Niet iedere meloen leent zich voor verwerking. De honing- of suikermeloen is geschikt om te verwerken. Voor jam en gelei, gebruik je best het harde gedeelte van de meloen. In België wordt meloen vooral geteeld in serres omdat ons klimaat niet beantwoordt aan de groeivereisten van de meloen. Bijgevolg wordt deze meestal geïmporteerd.

De grote, rode watermeloen is niet geschikt om te verwerken. Deze eet je best op. Meloen bevat nauwelijks pectine dus combineer je deze best met pectinerijke vruchten zoals appels, pruimen. Heb je veel meloen, dan kun gemakkelijk sorbet maken met behulp van een blender. Voeg suiker, water en citroensap toe en vries in. Neem om het half uur het mengsel uit de vriezer en roer om. Na zes uur heb je heerlijke meloensorbet.

  • Geschikt voor sorbet, sap, jam, gelei (met vanille of gember).

Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid