Je bent hier:

Pruimen

Pruimen

Onder pruimen verstaan we ook de kwetsen, mirabellen, reine claudes, enz. Je hebt kleine, die-je-in-één-keer-in-je-mond-kunt-steken, pruimen en grote pruimen. Elke pruim heeft zijn kenmerken, er zijn die zich perfect lenen tot het maken van jam en chutney en andere zijn dan meer geschikt voor ketchup en sausen. Nog andere zijn te lekker zodat je ze gewoon opeet.

Voor jam en confituur neem je best net-rijpe pruimen en voor chutneys, ketchup en gelei neem je best de overrijpe, niet zo volmaakte pruimen. Pruimen zijn rijk aan pectine en zuur en zijn dus het ideale ingrediënt voor jam, gelei of confituur. Je hoeft ze zelf niet te combineren met ander fruit enkele de toevoeging van kruiden zoals kaneel, vanille, steranijs, chili, peper en kruidnagel kan een nog lekkerder eindproduct geven.

  • Geschikt voor gelei, jam, confituur, chutney en ketchup

Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Pruimen (Foto: Forest en Kim Starr)

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid