Je bent hier:

Mierikswortel

Mierikswortel

Mierikswortel (Cochlearia armoracia syn. Armoracia rusticana ) verkiest een voedselrijke, frisse bodem. Mierikswortel woekert, zet hem eerst in een voldoende grote pot en zet hem zo in de grond. De jonge blaadjes kun je oogsten van maart tot mei, de wortel van september tot maart.

  • Bloemkleur: wit. Bloei: juni-augustus.
  • Hoogte: 140 cm.
  • In de keuken: Gebruik de geraspte wortel als smaakmaker in sauzen en meng de jonge bladeren door sla.

Mierikswortel


Mierikswortel heeft een scherpe, maar aangename smaak als je er zuinig mee omspringt. Voeg wat fijngeraspte wortel toe aan een dressing van 1/2 mayonaise, 1/2 yoghurt, gehakte groene kruiden en wat peper en zout. Mierikswortel is niet alleen lekker, dit sterk smakende goedje zou ook bijzonder gezond zijn.

Recept uit Sierlijk & kruidig

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid