Je bent hier:

Peterselie

Peterselie

Peterselie (Petroselinum crispum) is een veelzijdig keukenkruid voor een frisse bodem. Peterselie kun je buiten zaaien en daarna verplanten. Het eerste jaar kun je oogsten van juni tot september; het tweede jaar oogst je al vanaf maart.

  • Bloemkleur: wit. Bloei: juni-augustus.
  • Hoogte: 40 centimeter.
  • Variëteiten: Italiaanse peterselie ‘Italian Giant’, Krulpeterselie ‘Moskrul’, Franse peterselie ‘Neapolitanum’.
  • In de keuken: o.a. in bouquet garni, fines herbes, gremolata en persillade.

Peterselie


Gremolata

Ingrediënten

Peterselie • look • citroen • olijfolie

Bereiding

Gremolata is een geurig Italiaans mengsel van fijngehakte peterselie, look, de geraspte schil van een (biologische!) citroen en olijfolie. Kies de verhoudingen naar eigen smaak. Gremolata kun je gebruiken om pastasauzen en soepen wat extra pit te geven of bij een stukje vis of vlees.


Peterselie (Foto: Stefan Jacobs)

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid