Je bent hier:

Tijm (echte)

Tijm (echte)

Echte tijm (Thymus vulgaris) is een mediterrane plant voor een stenige plek in de zon en een erg veelzijdig keukenkruid. Je zaait tijm binnen tijdens de maanden maart-april. In mei en juni kun je tijm buiten zaaien.

  • Bloemkleur: roze. Bloei: juni-juli.
  • Hoogte: 30 centimeter.
  • In de keuken: In soepen, sauzen, groente-, vlees-, vis- en wildgerechten.

Tijm


Tijmaardappelen

Ingrediënten

Aardappelen • olijfolie • tijm • peper en zout

Bereiding

Snijd een aantal geschilde aardappelen in blokjes. Kook ze in gezouten water ca. 5 minuten; laat ze zeker niet gaar koken! Meng de uitgelekte aardappelblokjes met flink wat olijfolie, tijm, peper en zout en doe ze in een ovenschaal. Bak in een hete oven tot de aardappelen gaar en goudbruin zijn. Roer tijdens het bakken af en toe om. De heerlijke geur van tijm zal je keuken vullen tijdens het bakken!

Recept uit Sierlijk & kruidig


Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid