De samenaankoop van biozaden is afgelopen.


Velt helpt iedere tuinier met veel plezier aan kwalitatieve, biologische zaden. Dankzij het systeem van een samenaankoop bieden we jou een ruime keuze én een aardige korting: 22 procent op alle zaden, 10 procent op pootgoed, plantgoed en paddenstoelenbroed.

Enkel Velt-leden kunnen via deze samenaankoop zaden bestellen. Ben je nog geen Velt-lid, dan nodigen we je graag uit om je aan te sluiten. Je geniet dan meteen van de ledenkorting en de vele andere ledenvoordelen!


Hoe kun je biozaden bestellen?Optie 1: Bestel de meest gevraagde biozaden via onze samenaankoop

Sinds vorig jaar werken we samen met de firma Van der Wal, die op haar beurt zaden aankoopt en verpakt van o.a. De Bolster, Carel Bouma, Mycobois, Semailles, Vreeken's zaden. De meeste daarvan zijn al vele jaren onze vaste telers van biologische zaden en pootgoed.

Hoe werkt de samenaankoop?

 • Ga naar zadenlijst.velt.be en maak een keuze uit het ruime aanbod. Je kunt ook onze boeken bestellen via het formulier.
 • Kijk je bestelling goed na voor je op verzenden klikt.
 • Je ontvangt per e-mail een overzicht van je bestelling. Hierin staat ook info over de betaling en het ophalen van je bestelling.
   
 • Geef je bestelling door voor 15 december. De Velt-afdeling in je buurt laat je weten waar en wanneer je de bestelde zaden kunt ophalen (voor de meeste afdelingen vindt de afhaling plaats rond half februari).
 • Ter info: bekijk hier de digitale zadenlijst en de digitale zadenbestellijst.


Word lid van Velt | Hoe kan ik nog aan zaden geraken?


Optie 2: Bestel speciale zaden via Biosano

De liefhebber van speciale rassen verwijzen we graag naar de webshop van Biosano. In deze webshop vind je meer dan 1000 zaden, waaronder ook heel wat bijzondere kruiden. Je kunt er terecht voor een goede selectie van Le Biau Germe, De Bolster, Semailles, Bingenheimer, Saatgut AG en heel wat kleinere zadenveredelaars zoals De Akelei.

Hoe werkt deze aankoop van speciale zaden?

 • Ga naar www.biozaadgoed.be en geef je bestelling door. Vergeet niet om je Velt-lidnummer in te vullen, want je krijgt 10 procent korting.
 • Nadat je je bestelling hebt ingevuld, krijg je een overzicht van je bestelling, de kostprijs van de verzending en de totale kost.
 • Binnen 1 werkdag krijg je een bevestiging van je bestelling per e-mail, met vermelding van de vermoedelijke leverdatum.
 • Biosano levert de zaden via de post in België en Nederland.

Word lid van Velt | Hoe kan ik nog aan zaden geraken?


Optie 3: Zaden ruilen via de Velt-zadenwerkgroep

Velt leidt de echte 'zaadfanaat' graag naar de Velt-zadenwerkgroep. Deze Velt-werkgroep organiseert workshops, voordrachten en ruilmarkten. Bij de zadenwerkgroep kun je zaden ruilen: breng je zelf gewonnen zaden mee en kies uit een hele waaier aan bijzondere zaden. Bezoek ook zeker de zadenruilbeurzen Reclaim the seeds.

De zadenwerkgroep heeft geen winkel, maar een wisselende en groeiende verzameling van zaden. Die kun je krijgen (verzendkosten of een vrije bijdrage vragen we wel graag) of ruilen tegen de zaden die je zelf gewonnen hebt. Neem een kijkje op www.velt.nu/zadenwerkgroep.

Word lid van Velt | Hoe kan ik nog aan zaden geraken?


(C) Foto's bestellijst: Zaadhuis de Bolster, Guy Augustijns, Lieven David, Frans De Smedt, Marc Eeckhoudt, van der Wal

(C) Foto's: Swa De Heel en Aikon Producties