Je bent hier:

Improvisatiekoken - Koken van het land 10 augustus

Contact

Velt-groep

Deventer-Zutphen

Improvisatiekoken - Koken van het land 10 augustus

Haal meer uit je (zomer) groenten! 

Heb je een moestuin of groentepakket ? Dan kook je automatisch volgens het seizoen. Niet het recept maar het aanbod van groenten bepaalt wat er op je bord komt. Dat kan weleens lastig zijn met de overvloed van de zomer (huh nog meer sla?) of als je geconfronteerd wordt met een onbekende groente (wat moet ik nu met palmkool...).Wil je leren hoe je flexibel kunt koken zodat je groenten niet op de composthoop belanden? Schrijf je dan in voor deze workshop! 

De workshop wordt gegeven op BD boerderij 'de Oosterwaarde'. Zij levert produkten direct van het land aan de consument via een afhaaladres in de buurt. We maken gebruik van wat er op de boerderij aanwezig is en gaan daarmee aan de slag!

De workshop wordt gegeven door Cathy Verschoor: Velt-lesgever en deelnemer/vrijwilliger op de Oosterwaarde. Het groentepakket van de Oosterwaarde inspireerde haar tot het schrijven van een recepten blog: (K)eetmee.

Wanneer: vrijdag 10 augustus 2018 van 18:00 tot 20:30
Deze workshop wordt nogmaals aangeboden op zondag 16 september van 14:00 - 16:30 uur
Plaats: BD boerderij de OOsterwaarde (Sallandsweg 6, 7431PX Diepenveen)
Prijsinfo: prijs: €15,- voor Velt leden en deelnemers Oosterwaarde, €22,50 voor niet-leden inclusief koffie/thee en ingrediënten

Geef je op bij [email protected]!

Wanneer

Vrijdag
10/08/2018 - 18:00 tot 20:30

Waar

Sallandsweg 6
7431PX Diepenveen
NL

Prijs

€ 15.00
voor niet-leden €22,50

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Deventer-Zutphen

Improvisatiekoken - Koken van het land 16 september

Zondag
zondag 16 september 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je oogst!  Heb je een moestuin of groentepakket ? Dan kook je automatisch volgens het seizoen. Niet het recept maar het aanbod van groenten bepaalt wat er op je bord komt. Dat kan weleens lastig zijn met de overvloed van de zomer (huh nog meer sla?) of als je geconfronteerd... Lees meer

Improvisatiekoken - Koken van het land 14 oktober

Zondag
zondag 14 oktober 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Workshop bio-groentefermentatie (zuurkool-kimChi en pickle-pers) met fermenPeer

Zondag
zondag 21 oktober 2018 - 13:00 tot 17:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Deventer
Workshop bio-groentefermentatie (zuurkool-kimChi en pickle-pers) - met Peter van Berckel a.k.a. fermenPeer Fermenteren is een transformatieproces van voeding waarbij geweldige smaken ontstaan. Daarnaast is het erg gezond en duurzaam. Herontdek ook het belang van deze levende en vitale voeding en... Lees meer

Improvisatiekoken - Koken van het land 11 november

Zondag
zondag 11 november 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Kookworkshop “In de Soep – Bouillon: de basis”

Zaterdag
zaterdag 17 november 2018 - 10:00 tot 15:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Deventer
Kookworkshop “In de Soep – Bouillon: de basis” Wil je graag gezond(er) eten? Wil je veel groenten eten per dag?Wil je weten wat er in je eten zit?Wil je je maaltijden meer variëren?Wil je lekker en eenvoudig eten? Dan is het soeptijd voor jou! Samen met Natasja duiken... Lees meer

Improvisatiekoken - Koken van het land 9 december

Zondag
zondag 9 december 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen