Je bent hier:

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Contact

ANJA ADEMA
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 0655750409

Velt-groep

Deventer-Zutphen

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Interactieve lezing Eetbare Siertuin

Je siertuin eetbaar maken, dat is dubbel plezier! Vrolijk om naar te kijken, smakelijk om van te eten, wie wil dat niet? Op zaterdag 11 november gaan we daarmee aan de slag met Velt-lesgeefster Mirjam Weisscher bij de Oostpijl Hoveniers in Zutphen.

Tijdens deze interactieve lezing passeren veel eetbare en sierlijke gewassen de revue. We staan stil bij de ecologische ontwerp principes van de siertuin. En daarna gaan we dit zelf toepassen om een eetbare siertuin te ontwerpen. 

Heb je een plattegrond van je siertuin die je graag eetbaar wilt maken? Neem deze mee (met de maten en de Noord-Zuid richting aangegeven) want dan gaan we deze ook gebruiken in het gezamenlijk ontwerp.

Mirjam Weisscher – Velt lesgever - beheert haar eigen Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam. Eetbaar voor mensen of voor de nuttige dieren waaronder de eigen bijenvolkjes.  Het sier gedeelte van de tuin is eetbaar gemaakt en Mirjam is nu het bosperceel stap voor stap te veranderen in een voedselbos(je).

De lezing wordt gehouden op zaterdag 11 november bij Oostpijl Hoveniers in Zutphen (Jutlandsestraat 9, 7202CB). Inloop vanaf 13.00 uur en de lezing start om 13.30 uur. Verwachte eindtijd is circa 16.00 uur.

Velt leden betalen €5,-  Niet-Velt leden betalen €7,50, contant te betalen bij binnenkomst. Neem ook geld mee voor de vrijwillige bijdrage en eventueel aankoop van Velt-boeken. 

Opgeven bij [email protected]

Wanneer

Zaterdag
11/11/2017 - 13:30 tot 16:00

Waar

Jutlandsestraat 9
7202CB Zutphen
NL

Prijs

€ 5.00
7,50 voor niet - leden + vrijwillige bijdrage

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Deventer-Zutphen

Cursus zomersnoei fruitbomen

Zaterdag
zaterdag 23 juni 2018 - 10:00 tot 13:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Lettele
Zomersnoei van fruitbomen is naast de wintersnoei een belangrijk moment voor je fruitbomen! Je doet het om de bloei te stimuleren en de groei wat af te remmen.Tijdens de wintersnoei stimuleren we juist de groei, maar dat geeft ook vaak veel waterloten! De cursusdag Zomersnoei wordt georganiseerd... Lees meer

Workshop: Koken van het land - improvisatiekoken

Woensdag
woensdag 4 juli 2018 - 19:30 tot 22:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Heb je een moestuin of groentepakket ? Dan kook je automatisch volgens het seizoen. Niet het recept maar het aanbod van groenten bepaalt wat er op je bord komt. Dat kan weleens lastig zijn met de overvloed van de zomer (huh nog meer sla?) of als je geconfronteerd wordt met een onbekende groente (... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen