Je bent hier:

Lang leve de oogst

Contact

RENEE GRYSOLLE
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 03-383 34 96

Velt-groep

Voorkempen

Lang leve de oogst

Van 4 tot 14 oktober vindt de week van de fair trade plaats. Ook in Malle wordt dit in de kijker geplaatst onder meer door het organiseren van een kookworkshop ' Lang leve de oogst', geleid door een Velt-lesgeefster. Fair trade staat immers niet enkel voor een eerlijke prijs voor de producent in het zuiden, maar ook voor lokale duurzame voeding. Je leert verschillende technieken om groenten en fruit van bij ons langer te bewaren en komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren. Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee, om te proeven en de technieken te bespreken. Breng zeker ook een aardappelmesje, een snijplank en een keukenhanddoek mee.

Datum: Vrijdag 13 oktober
Uur: start om 20.00 uur stipt
Locatie: Keuken parochiezaal Westmalle, Sint-Jozeflei 27
Prijs: 4,00 EUR, vooraf inschrijven is nodig en kan ten laatste op woensdag 11 oktober, max. 16 deelnemers
Wie organiseert? Fair Trade Gemeente Malle    
Meer info bij: Martine Eelen, [email protected], 03 310 05 86

Wanneer

Vrijdag
13/10/2017 - 20:00 tot 22:30

Waar

Sint-Jozeflei 27
2390 Westmalle
BE

Prijs

€ 4.00
vooraf inschrijven

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Voorkempen

Velt-stand op 3de jaarmarkt Halle-Zoersel

Zondag
zondag 23 september 2018 - 09:00 tot 14:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Halle-Zoersel
We plaatsen Velt in de kijker met ecoproevertjes, informatie over onze activiteiten, de actie 2020 pesticidevrij en boekenverkoop op een Velt- infostand.

De ecosmos, maak je eigen broodbeleg

Woensdag
woensdag 10 oktober 2018 - 20:00 tot 22:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Oostmalle
Milieuvriendelijk en gezond broodbeleg maken? Dat is voortaan een koud kunstje! In deze cursus leer je hoe je lekker kookt met verschillende ingrediënten uit de ecologische keuken. Noten, zaden, peulvruchten, seizoengroenten en restjes vormen de basis van een ecosmos. Deze cursus vindt... Lees meer

EcoZoet of alternatieven voor suiker

Woensdag
woensdag 24 oktober 2018 - 19:30 tot 22:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Zandhoven
Koken met zoet, zonder suiker. Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield. Deze vorming biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan... Lees meer

Snoei van kleinfruit en druiven

Zaterdag
zaterdag 1 december 2018 - 14:00 tot 16:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Zoersel
Hoe snoei en verzorg je rode bes, kruisbes, framboos,blauwe bes, framboos.. zodat de struik vitaal blijft en veel lekkere bessen oplevert? En hoe doe je dat met druiven in de kas en buiten. Jerry leert ons de kneepjes van het vak op deze praktijknamiddag in de tuin. Inschrijven via mail aan... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen