Je bent hier:

lezing 'en proeverij : 'Barstensvol leven' een pleidooi voor vitale voeding

Contact

Velt-groep

Zwolle

lezing 'en proeverij : 'Barstensvol leven' een pleidooi voor vitale voeding

Over vitaliteit en authenticiteit van voeding en landbouw

 Vitaliteit is een populair woord. Het trendy karakter van het begrip heeft alles te maken met het ‘op de tocht staan’ ervan. De achteruitgang van de vruchtbaarheid van onze land- en tuinbouwgronden is daar slechts één voorbeeld van. Ondanks dat vitaliteit, ook wel levenskracht genoemd, ‘in’ is, is het tot op heden wetenschappelijk gezien een ‘ongrijpbaar’ fenomeen.  Maar dat hoeft niet zo te blijven.

 Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe verbouw je vitale voeding (en hoe niet)? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Wat is, gezien vanuit het perspectief van vitaliteit, het verschil tussen hybride en zaadvaste rassen?

Verhalen van boeren, tuinders, artsen, een kok, een zaadteler en bodemkundigen laten zien hoe je de vitaliteit van voeding kunt bevorderen. Wat naar voren komt is dat vitaliteit te maken heeft met veerkracht van een vruchtbare bodem en authenticiteit van planten, dieren, mensen en landbouwbedrijven.

De lezing wordt afgesloten met een proeverij.

 

Petra Essink

Petra Essink (1967) studeerde Humane voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Op dit moment is ze werkzaam als journalist gespecialiseerd in thema’s: landbouw, voeding, gezondheid en onderwijs. Sinds 2014 is ze verbonden aan de Kraaybeekerhof Academie, als studieleider en docent van de opleiding Barstensvol Leven. In 2016 verscheen het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding, dat ze samen met Paul Doesburg schreef.

 

Wanneer

Zaterdag
04/11/2017 - 09:45 tot 12:30

Waar

Eemlaan 25
8032 EB Zwolle
NL

Prijs

€ 5.00
€ 10,=

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Zwolle

Kruiden uit de natuur; hun werking en toepassing

Zaterdag
zaterdag 1 september 2018 - 10:00 tot 12:00
Groep: Zwolle
Locatie: Zwolle
Gerda Revenberg houdt een lezing over kruiden uit de natuur. Ze zal vertellen over het uiterlijk, werking en toepassing ervan. De lezing behandelt 18 soorten kruiden.  Gerda geeft als proefje een ehbo boekje met een kruid voor bloedstelping en 2 zalfjes!

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen