Je bent hier:

Workshop composttoilet

Contact

ISABEL VANDERMEULEN
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 02/7820986

Velt-groep

Transitie Tervuren

Workshop composttoilet

Compost & toilet, lijkt je dat een rare combinatie van woorden? Toch passen ze goed bij elkaar. Je toilet kan immers een waardevolle bron van compost zijn. Met een composttoilet belast je het milieu niet langer want je maakt van je afval een grondstof én je bespaart bovendien vele liters kostbaar drinkwater.
In deze workshop legt ervaringsdeskundige Marc Van Hummelen van naaldje tot draadje uit hoe zo’n toilet functioneert, hoe je zelf een eenvoudig maar goed werkend systeem kan bouwen, en wat je met de compost allemaal aankan. s' Namiddags begeleidt Marc je bij de bouw van je eigen originele toilet dat je mee naar huis neemt! Doorheen de hele dag beantwoordt Marc alle prangende vragen en geeft allerlei praktische tips, zodat je thuis meteen zelf aan de slag kan.

Mimimum 3 en maximum 7 toiletten worden gemaakt.  Elke deelnemer kan iemand meebrengen om te helpen bouwen.  Kostprijs voor 1 deelnemer, compost toilet inbegrepen is €145 (€140 voor Velt-leden), kostprijs voor de helper is €70 (€65 voor Velt-leden)
Locatie: de Nettenberg, Hertenbergstraat 1, Tervuren, 9.30u tot 15.30u.

Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected]

Wanneer

Zondag
12/11/2017 - 09:30 tot 15:30

Waar

Hertenbergstraat 1
3080 Tervuren
BE

Prijs

€ 140.00
Elke deelnemer kan iemand meebrengen om te helpen bouwen. Kostprijs voor 1 deelnemer, compost toilet inbegrepen is €145 (€140 voor Velt leden), kostprijs voor de helper is €70 (€65 voor Velt leden)

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Transitie Tervuren

Zomer zonnewende met veggie BBQ en kledingruilbeurs Transitie Tervuren

Zondag
zondag 24 juni 2018 - 12:00 tot 17:00
Groep: Transitie Tervuren
Locatie: Tervuren
Bij de overgang naar de zomer vieren we weer feest in onze permacultuurtuin de Hazelaar! Met een potluck vegetarische barbecue, en met een kledingruilbeurs. We praten ook over hoe de zonnewende in verschillende culturen gevierd wordt. Iedereen welkom om hierover informatie mee te brengen. Formule... Lees meer

Picknick in het park

Zaterdag
zaterdag 21 juli 2018 - 12:00 tot 17:00
Groep: Transitie Tervuren
Locatie: Tervuren
Vegetarische picknick in het park van Tervuren aan de grote lindeboom: ieder brengt een gerecht mee en we delen alles. We plukken ook lindebloesems. Locatie: aan het einde van de Smisstraat in Vossem, door de parkpoort en rechts 200m verder op je rechterkant, vanaf 12u. Meer weten? [email protected] Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen