Je bent hier:

Hoeve in Andalusië, ideaal om een permacultuur project op te starten en zelfvoorzienend te leven.

permacultuur project

Onwaarschijnlijk prachtig gelegen herdershoeve in een biosfeer reservaat van bijna 2100 vierkante km (Parque Natural  Sierras de Cazorla , Segura y las Villas). Waar de grindweg eindigt  parkeert men de wagen en is het nog ongeveer 20 min wandelen langs een idyllisch geitepad naar het huis. Het transport van zwaardere materialen doen we met een paard. (lenen we van een buur, in ruil voor het laten grazen in onze groene oase)                        

Het terrein is 1,5 ha groot en volledig omheind met wildgaas. De tuin is een plateau halverwege de berg en voor 180°omringd door de bergketen. Aan de westkant heeft men spectaculaire vergezichten met prachtige zonsondergangen vanop het terras te zien.  Een riviertje doorkruist de tuin en voorbij het huis is er een waterval. Er zijn 2 waterbronnen die het hele jaar door kristalhelder drinkwater geven . Er is drinkbaar stromend water in huis . Verlichting is georganiseerd met 4 kleine zonnepanelen een gel- batterij en led  lampjes op 12V. Er is een converter geïnstalleerd naar 220V.  Internet connectie kan via 3G of satelliet. Verwarmen gebeurt met een houtkachel. Olijfhout kan men zeer goedkoop bekomen in de omgeving of gratis als men de lokale boeren helpt met de olijfsnoei. Vlakbij het zijterras is er een chloorloos frame zwembad.(dit wordt gevoed door het riviertje)

Er zijn talrijke vijgenbomen, kerselaars, een 10-tal amandelbomen, notelaars, perelaars,  druivelaars een granaatappelboom en een moerbeiboom. De flora en fauna is uitzonderlijk divers.  Er groeit op het terrein en in het park massaal veel thijm  en rozemarijn die eventueel kan gedistilleerd worden.

De constellatie van de tuin is eigenlijk al een natuurlijk permacultuur ontwerp op zich. U hoeft enkel nog uw groentjes te telen.

Voor de renovatie van het huis zijn uitsluitend ecologische materialen gebruikt.  Aan de cortijo is een hoekappartement waar 2 mensen kunnen logeren, dit is met aparte ingang, kitchenette en slaapruimte. Dit gedeelte kan eventueel apart verhuurd worden. Momenteel logeert hier een jonge man die het huis en tuin onderhoud. Het woongedeelte aan de zuidkant is ongeveer 4m X 16m.  Boven zijn er 3 slaapruimtes.  De herdershoeve was vroeger een tweewoonst, een binnenmuur hebben we uitgebroken zodat er beneden nu één grote leefruimte is gecreëerd naast de keuken. De 3 tussenvloeren zijn volledig vernieuwd. Aan de zuidkant is een grote schuifdeur geplaatst van 2m op 2m om extra licht in huis te brengen. Aan de noordkant is een grote schuur. Deze kan gerestaureerd worden tot een extra grote leefruimte.  Er is een droog composttoilet.  De renovatie moet nog voltooid worden.

https://picasaweb.google.com/100847806614766425781/6168523371909111585

Minimumprijs : 95.000 €             

 

Contact

Leo Van den Bossche
0032 484364653
[email protected]

Locatie

2870 Puurs

Levering

Niet van toepassing

Plaats een zoekertje

Terug naar lijst

Reacties

Bonjour:-) je vis en Andalucie et cherche un lieu pour vivre! Est-ce que vous avez plus de photos? Malheureusement je ne comprends pas tout en haut dans le texte (allemand, français, anglais, castellano si que je comprends....) et plus d'infos svp. Mon tél est le +34/611 424 019 (what's app), Email: [email protected] Merci A bientôt

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Noteer de letter en cijfer combinatie om aan te tonen dat je geen spamrobot bent.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Sponsors

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen