Je bent hier:

Kleinschalig wonen

Beste,

 

Wij zijn op zoek naar een stuk grond te koop of te huur (dit valt te bekijken met de eigenaar) waarop we willen aantonen dat het ook in België mogelijk is om te wonen op maat van mens en natuur. REGIO: Vlaams Brabant of Mechelen.

Concreet zoeken we een plek waarop we twee of drie kleine wooneenheden kunnen plaatsen. De Tiny House beweging krijgt overal steeds meer momentum en zette ons aan het nadenken. Her en der ontstaan er initiatieven, maar niets dat helemaal aansluit bij wat wij voor ogen hebben.

Zoals bij de Tiny houses is het voor ons van belang om te kiezen voor wooneenheden die gemakkelijk geplaatst, maar ook terug weg genomen kunnen worden zonder dat deze onuitwisbare sporen achterlaten op het terrein. Geen permanente woningen dus, maar wel met duurzame materialen. Tiny lijkt ons echter net iets te klein om het haalbaar te maken voor een breder publiek aan mensen. We mikken eerder op een woonoppervlakte van rond de 40 - 45m2. 

Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen in zelfvoorzienend wonen en aansluiting op nutsvoorzieningen zijn bijgevolg niet nodig. Dit draagt heel erg bij tot het ideaal om geen permanente sporen achter te laten op de omgeving waarin we wonen, alsook het tot stand brengen van een wisselwerking tussen onze woning en de omgeving waarin deze zich bevindt. We zijn ons er hierbij van bewust dat wonen in het groen steeds meer een zeldzaamheid wordt in België. We willen de kostbare groene zones in ons land ook niet verder belasten, maar geloven in de mogelijkheid om in harmonie met deze groene zones te leven. Meer zelfs, we geloven dat wonen in het groen geen belasting, maar zelfs een verrijking kan zijn voor deze gebieden. Menig ervaring in het buitenland met zelfvoorzienend bouwen, permacultuur en foodforest projecten heeft ons het vertrouwen gegeven dat we als mens terug onze natuurlijke plaats kunnen innemen. Een plaats die juist voelt en die de verbondenheid tussen mensen onderling en de omgeving in ere hersteld. Daarvoor willen we ons echt inzetten.

In België is op dit gebied nog veel mogelijk en we zijn bereid om dit op te nemen met lokale besturen om te kijken hoe ver we daarin mogen/kunnen gaan. 

OPROEP: Heeft u een stuk grond waarmee u momenteel niet veel doet en dat mogelijks in aanmerking zou komen voor een dergelijk project, interesse in wat we met ons kleinschalig woonproject voor ogen hebben, zin om mee na te denken of hier deel van uit te maken,... geef ons zeker een seintje!

 

Contact

Julie Lenaerts
[email protected]

Staat

Niet van toepassing

Levering

Niet van toepassing

Plaats een zoekertje

Terug naar lijst

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Noteer de letter en cijfer combinatie om aan te tonen dat je geen spamrobot bent.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen