Je bent hier:

Seizoensgroentespread deluxe

Seizoensgroentespread deluxe

Ingrediënten

  • 100 g boerenkool
  • 100 g wortel
  • 50 g preigroen
  • 100 g gekookte kikkererwten
  • 2 el zachte olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el tahin
  • 1 tl citroensap
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • peper
  • zout

Seizoensgroentespread deluxe

Bereidingswijze

Rits de boerenkool van de stelen. Schil de wortel en snijd hem in blokjes. Snijd de prei in ringen. 

Hak alles fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Voeg de andere ingrediënten toe en mix nog even, maar zorg ervoor dat er voldoende structuur blijft in de spread. Breng op smaak met peper en zout.

Variaties
Deze spread is eigenlijk een prima template. Je kunt zowel de groenten als peulvruchten vervangen door andere soorten. Experimenteer naargelang het seizoen met groenten zoals rode biet, koolrabi, knolselderij, savooikool of rammenas. 

Vervang je de kikkererwten door bonen of linzen, dan krijg je een wat zachtere textuur. In plaats van peulvruchten kun je ook geroosterde zaden, pitten of noten gebruiken.

Garneertip
geraspte rode biet, augurk, tahindressing, ingelegde uitjes, kiemen

Broodtip
Ardens brood  

Bestel Ecosmos

Nu te koop

Sponsors

Ecoflora

Waarom lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen