Je bent hier:

Linzen-spinaziepaté

Linzen-spinaziepaté

Ingrediënten

  • 300g blonde linzen
  • 150g spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 kl komijn
  • 100g havermout
  • 2 eieren
  • 50g gemalen kaas
  • Zout en peper
  • 1 el olie

 


Bereiding

Roerbak de ui met de komijn enkele minuten in de olie . Meng in een kom de gare linzen met de spinazie, havermout, en het uimengsel. Laat afkoelen. Voeg 2 eidooiers en de gemalen kaas bij en breng op smaak met peper en zout.

Klop de 2 eiwitten stijf en spatel door het mengsel. Giet in een patévorm en bak circa 30 minuten in de oven. Je kan ook opdienen in kleine glaasjes.

Recept door Adrienne Larmuseau (Velt-lesgever)


Bekijk andere ecosmos-recepten

Bestel Ecosmos


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen