Je bent hier:

Een bloeiende vereniging

Een bloeiende vereniging

Gezond leven op het ritme van de seizoenen en met respect voor de natuur. Dát is voor Velt het uitgangspunt voor ecologie. Dit betekent dat we geen kunstmest of pesticiden gebruiken in de tuin én dat we aandacht hebben voor het gebruik van seizoensgroenten en -fruit in de keuken. Maar het heeft ook te maken met bewust(er) omgaan met energie.

Samen met Velt

Op deze manier geeft Velt ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Met onze kwaliteitsvolle publicaties en samenwerkingsverbanden dragen we bij tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl.

In België en Nederland tellen we 22.000 leden en ruim 150 lokale afdelingen, werkgroepen en samentuinen. Hiermee zijn we ook een spreekbuis voor de belangen van ecologische consumenten.

De spirit om samen dingen te doen, dat is typisch voor Velt. Hierdoor stralen mensen van vreugde, voldoening en trots.

Daarmee is de Velt een van de toonaangevende socio-culturele organisaties in Vlaanderen en Nederland. We brengen mensen samen, niet alleen om kennis te delen over ecologisch tuinieren en duurzame voeding, maar ook om samen plezier te maken en elkaar te helpen.


Samen dingen veranderen

Actief zijn betekent bij Velt ook activisme, opdat de dingen ten goede veranderen. Het recht op voedsel is een van die zaken die Velt drijven. Niet het recht om voedsel te ontvangen, maar het recht op voedsel te produceren. Mensen moeten zich kunnen uitspreken over wat hen belemmert en onrecht kunnen aanklagen.

Doorheen de jaren is Velt blijven vertrekken van de ecosystemen als basis van alle leven, en dat met de nodige strijdvaardigheid en moed. Velt bouwt als beweging overtuigd mee aan een wereldwijd netwerk van kleine groepen die weten dat het anders moet en kan. Een netwerk dat zich spiegelt aan hoe bijen bestuiven en micro-organismen zorgen voor een levende bodem. Een netwerk dat mensen met elkaar verbindt en veerkrachtig maakt.


Onze missie

Velt is een onafhankelijke , pluralistische vereniging van denkers, durvers en doeners voor een ecologisch-gezonde en rechtvaardige samenleving, binnen het brede kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Velt brengt leden, vrijwilligers en sympathisanten samen om rond het thema ‘ecologisch leven, tuinieren en koken’ kennis uit te wisselen en uit te dragen naar de samenleving. Deze kennis en ervaring passen ze toe in hun eigen /leefomgeving en in een diverse waaier van samen-projecten. Samen tonen we de weg en beïnvloeden we het beleid, naar een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag door individuen, bedrijven en overheden, zodat het ecosysteem Aarde gerespecteerd en beschermd wordt.

.
Bij Velt ben je nooit alleen. Duizenden leden vrijwilligers, afdelingen & werkgroepen.

 
(C) Foto's: Swa De Heel en Stefan Jacobs

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid