Evygoesnature

Evygoesnature

"Byebye gras was ons motto in 2019.  Ons klimaat wordt altijd maar warmer en elk jaar wordt het tekort aan water duidelijker. Met onze prairietuin beoogden wij een gecontroleerde verwilderde tuin aanleggen met als hoofddoel meer biodiversiteit (bijtjes, vlinders, ...), geen storend geluid van onze grasmaaier, maar vooral meer genieten van onze tuin door de onderhoudsvriendelijkheid ervan.

Onze tuin is kleurrijk van vroeg tot laat in het jaar. Zelfs in de winter is het nog steeds een pareltje vol geuren en kleuren. Onze tuin verandert het hele jaar door en u wordt telkens getrakteerd op een aangename en mooie verassing.

In de oorspronkelijke prairietuinen hebben grassen de bovenhand. In onze prairietuin heerst een meer afgewogen mix van grassen, vaste planten en bloemen. Hoewel de prairietuin - ook wel bloementuin of bloemenweide genoemd - daardoor heel natuurlijk oogt, is het 'wilde' effect gecontroleerd. Het gaat immers om een uitgekiende combinatie van groen, perfect afgestemd op de natuurwetten.

In onze prairietuin houden de plantengemeenschappen grotendeels zichzelf in stand, zónder toevoeging van meststoffen of extra water. Daarom is de prairietuin een zegen voor het dieren- en insectenleven - van bijen en vlinders tot vogels en amfibieën. Wij hebben dan ook gewerkt waar mogelijk met inheems en ijzersterk groen, dat nauwelijks gevoelig is voor plagen en temperatuurschommelingen. De overleving van inheemse plantenpopulaties wordt dus nooit bedreigd. Bovendien hechten wij veel belang aan het milieu. Wij hebben maximaal gekozen voor natuurlijke en gerecycleerde materialen, en hebben bewust al te veel verharding vermeden."

www.evygoesnature.be

Reserveer je bezoek

Gezien de coronamaatregelen is een bezoek aan deze tuin enkel mogelijk na reservatie vooraf. Klik op de groene button hieronder of surf naar www.eventbrite.be/e/registratie-bezoek-aan-evygoesnature-154760983267 en boek je tuinbezoek.

Waar?

Evygoesnature 9112 Sinaai
België

Open op

zaterdag 5 juni, vm 10 - 13 u
zaterdag 5 juni, nm 13 - 17 u
zondag 6 juni, vm 10 - 13 u
zondag 6 juni, nm 13 - 17 u

Geeft ideeën voor

Ecologische (sier)tuin

Extra

Velt-tuin

Vind alle deelnemende tuinen in je buurt

kilometer

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid