Fleur-Couleur

Fleur-Couleur 

“Welkom bij Fleur-Couleur !

Fleur-Couleur teelt snijbloemen volgens de principes van de biologische teelt. De bloemen groeien en bloeien op het 1ha grote veld in de volle grond.

Je vindt er een pallet aan geuren en kleuren, van de meer klassieke tot de specialere wilde bloemen. Van de romantische kleuren wit en oud-roze tot de fellere kleuren oranje en rood. We telen éénjarige, tweejarige en meerjarige soorten.

En ook de bijen, vlinders en vogels genieten mee. 

Onze bloemen zijn biologisch gecertificeerd. Wist je dat ‘bio’ een beschermde term is? Wij mogen die enkel gebruiken omdat ons veld ‘onder controle’ staat van de controle-organisatie Tuv Nord (en wij ons met hart en ziel aan de principes houden.

Onze bloemen vind je bij floristen in de buurt en in de  zomer kan je ook zelf je boeket komen plukken!  Wij voorzien de start hiervan op 5 juni. Omdat de bloei dit jaar vertraging oploopt door de kou is het nog een beetje afwachten of er deze dag door iedereen bloemen geplukt kunnen worden. Breng zeker je snoeischaar en emmer mee en wie weet ga je naar huis met één van de eerste zelfpluk-boeketten!

Je vindt bij ons ook bloemenzaden en een beperkt aanbod bloemen-plantgoed.

We nemen je vandaag graag mee op een korte rondleiding op het veld. Daarna kan je zelf nog kuieren op het veld of je -zelf meegebrachte- thee, koffie en koekjes gezellig nuttigen op je -zelf meegebrachte- picknickdeken (binnen de gereserveerde tijd).

Graag tot op het veld!"

Reserveer je bezoek

Gezien de coronamaatregelen is een bezoek aan deze tuin enkel mogelijk na reservatie vooraf. Klik op de groene button hieronder of surf naar www.eventbrite.be/e/registratie-bezoek-aan-fleur-couleur-154796690067 en boek je tuinbezoek.

Waar?

Fleur-Couleur 9850 Nevele
België

Open op

zaterdag 5 juni, nm 13 - 17 u

Geeft ideeën voor

Ecologische (sier)tuin
Biologische land/tuinbouw

Extra

Velt-tuin

Vind alle deelnemende tuinen in je buurt

kilometer

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid