Den Ezelshoek

Den Ezelshoek

Wim en Leen houden van de natuur en gaan ecologisch te werk in deze tuin. Het grootste deel van de voortuin is vernieuwd sinds ze hier in 2007 wonen. De achtertuin is in etages opgebouwd om de sterke helling te kunnen integreren. Op de tuin sluit een weide aan met jonge, streekgebonden fruitbomen.

De tuin is ingeplant in een zeer natuurlijke omgeving (met natuurgebied van Natuurpunt als buur). Kinderen zijn zeker welkom, maar blijven het best onder toezicht van de ouders omwille van de vijvertjes en de dieren. In deze tuin vind je ook nog twee kleine vijvers waarvan een met waterval, een bijenhalletje in het bos, dieren/kleinvee: ezels, schapen (Zwartbles), kippen.

  • Fietsroute voor wie graag fietst en niet bang is van een kuitenbijter: dit huis ligt langs de prachtige Zwalmroute die voornamelijk door Zwalm gaat. Bovendien is het pittoreske dorpje Dikkele vlakbij.
  • Praktisch: Wegens beperkte parkeermogelijkheid kom je het best met de fiets of parkeer je aan Beerlegem-kerk (12 minuten wandelen). In de straat geldt eenrichtingsverkeer tijdens tuindagen.

Reserveer je bezoek

Gezien de coronamaatregelen is een bezoek aan deze tuin enkel mogelijk na reservatie vooraf. Klik op de groene button hieronder of surf naar www.eventbrite.be/e/registratie-bezoek-aan-den-ezelshoek-154823815199 en boek je tuinbezoek.

Waar?

Den Ezelshoek 9890 Dikkelvenne
België

Open op

zaterdag 5 juni, vm 10 - 13 u
zaterdag 5 juni, nm 13 - 17 u
zondag 6 juni, vm 10 - 13 u
zondag 6 juni, nm 13 - 17 u

Toegankelijkheid

Kinderen welkom!
Vrij rolstoeltoegankelijk
Nabij fiets-/wandelroutenetwerk

Geeft ideeën voor

Ecologisch moestuinieren
Ecologische (sier)tuin
Fruit in eigen tuin

Extra

Velt-tuin

Vind alle deelnemende tuinen in je buurt

kilometer

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid