Ons Verhaal

Ons Verhaal

Ons Verhaal is een natuurlijk ogende, romantische leeftuin waarin cultivars en inheemse planten een boeiende en natuurlijke combinatie vormen. 

Deze leeftuin met vijver, serre, bijenkast, kippenhok en compostbakken bestrijkt een oppervlakte van ongeveer 850 m². Er wordt heel snel afgedankt en weggegooid in onze maatschappij, maar in deze tuin vormt het hergebruik van materiaal een rode draad. Door creatief gebruik van materialen 'met een verhaal' kreeg de tuin een eigen karakter, inspirerend en verassend.

Er kwamen interessante en knusse hoekjes voor mens en dier, zoals het oude terrasje of de serre. De tuin is boeiend van januari tot december. In elk tuindeel zijn er wintergroene structuren en hagen. Verwilderingsknolletjes starten hun bloei in januari en gaan door in de lente. De vijver verandert elke maand spectaculair van uitzicht.

Mens en dier vinden heel wat eetbaars in de tuin.  Zomerbloeiers in de borders trekken bijen, hommels en vlinders aan. Bomen, struiken, rozen en allerlei klimmers geven bottels, bessen, noten ... Grassen zorgen in zomer en winter voor een mooi silhouet, beschermen borderplanten en zorgen voor nestmateriaal. Concrete uitleg van compostwerking tijdens de openingsuren of op afspraak.

Reserveer je bezoek

Gezien de coronamaatregelen is een bezoek aan deze tuin enkel mogelijk na reservatie vooraf. Klik op de groene button hieronder of surf naar www.eventbrite.be/e/registratie-bezoek-aan-ons-verhaal-154827028811 en boek je tuinbezoek.

Waar?

Ons Verhaal 2360 Oud-Turnhout
België

Open op

zaterdag 5 juni, vm 10 - 13 u
zaterdag 5 juni, nm 13 - 17 u
zondag 6 juni, vm 10 - 13 u
zondag 6 juni, nm 13 - 17 u

Toegankelijkheid

Kinderen welkom!
Nabij fiets-/wandelroutenetwerk

Geeft ideeën voor

Ecologische (sier)tuin

Extra

Velt-tuin

Vind alle deelnemende tuinen in je buurt

kilometer

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid