Permatuin de Hoge Raam

Permatuin de Hoge Raam

"In het najaar van 2009 is het gezin Vermeer samen met vijf andere gezinnen begonnen met het omzetten van een voormalige geitenweide naar een samentuin op basis van het permacultuurprincipe. Het doel daarbij was om met een aantal gezinnen experimenteel aan de slag te gaan om een mooie moestuin te creëren die bijdraagt aan biodiversiteit, die biologische groenten en fruit levert en waar het samen goed toeven is. Dus naast een ecologisch is het ook een sociaal project.

Het is goed gelukt al zeggen we dat zelf. We bestaan nu meer dan 10 jaar en elk jaar breidt de samentuin zich uit. Wat is er allemaal te zien? Een kruidenspiraal; de watervoorziening is verbeterd door de aanleg van een watertank gevuld met regenwater; er een grote compostbak; een prachtige tuinkamerpergola; er zijn fruitbomen aangeplant in 2011; er is een tweedehands kas gebouwd voor opkweek en kasgroente en een platte koude kas met vier eenruiters. Op de carport en schuur ligt een groen dak met als thema bijen (vanaf mei tot september bloeit er altijd wat voor de bijen). Er staat inmiddels ook een goed bezocht insectenhoteleen imker uit het dorp heeft een bijenkast geplaatst,en we hebben een paddenpoel en waterklimaatbuffer aangelegd.

Het nieuwste is de aanleg van een klein voedselbos ipv de bestaande houtwal. 

De tuin ligt prachtig in zijn cultureel natuurlijke omgeving en wordt regelmatig opengesteld voor medewerkers van de gemeente, diverse familie-uitjes, passanten en voor cursisten als voorbeeld van permacultuur."

Reserveer je bezoek

Gezien de coronamaatregelen is een bezoek aan deze tuin enkel mogelijk na reservatie vooraf. Klik op de groene button hieronder of surf naar www.eventbrite.be/e/registratie-bezoek-aan-permatuin-hoge-raam-155510374717 en boek je tuinbezoek.
 

Waar?

Permatuin Hoge Raam 5076PH Haaren Haaren
Nederland

Open op

zondag 6 juni, vm 10 - 13 u
zondag 6 juni, nm 13 - 17 u

Toegankelijkheid

Kinderen welkom!
Vrij rolstoeltoegankelijk

Geeft ideeën voor

Ecologisch moestuinieren
Ecologische (sier)tuin
Fruit in eigen tuin
Permacultuur/voedselbos
Samentuinen

Vind alle deelnemende tuinen in je buurt

kilometer

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid