Je bent hier:

Wat zijn ggo's?

Wat zijn ggo's?

Met gentechnologie maakt men genetisch gewijzigde organismen (ggo's). Gentechnologie is het gebruik van levende organismen, of delen ervan, om producten te maken of te wijzigen, planten of dieren aan te passen, of micro-organismen voor specifieke doeleinden.

Gentechnologie past de eigenschappen van bacteriën, planten en dieren aan door rechtstreeks in te grijpen op de informatiedrager die aan de basis ligt van alle kenmerken van een organisme: het DNA. Enkele voorbeelden van ggo's zijn:

  • Planten (soja, maïs,…) ongevoelig maken voor bepaalde herbiciden
  • Planten (soja, maïs, koolzaad,…) ongevoelig maken voor bepaalde schadelijke insecten

Voor of tegen ggo's?

Consumenten blijven niet onberoerd door het gebruik van ggo's, er leven veel al dan niet terechte vragen, angsten en vooroordelen. Nog te vaak eindigen discussies tussen voor- en tegenstanders in een welles-nietes-discussie. ARGUS vond het tijd om de gangbare pro's en contra's van ggo's op een rij te zetten en ze te laten becommentariëren door experts.

René Custers, een moleculair bioloog verbonden aan het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) pleit genuanceerd voor ggo's. Bio-ingenieur Geert Gommers is stafmedewerker voeding bij Velt en een kritische tegenstander van ggo's.


Heb je nog een vraag voor ons?

     Nu te koop

Sponsors

Tuindagen Beervelde 2019
Ecoflora

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen